Vårt hemlöseprojekt.

***Vi stödjer Blå Korset–solidaritet på riktigt***

Vi är två kvinnor som sedan november 2016 driver ett litet gemytligt hemlöseprojekt. Vi är ute på fältet varannan vecka och däremellan ger vi hjälp där det behövs (om någon hemlös eller utsatt eftersöker något specifikt etc, etc)

Under cirka ett halvårs tid stod vi mitt på Sergels torg varje vecka och delade ut mat och dryck, hygienartiklar och kläder.
Det fungerade fint några månader men sedan började det bli stökigt

På Sergels torg rör sig inte bara hemlösa. Där rör sig även romer, marockanska illegala gatubarn i stor mängd.

Detta är ideellt arbete bortsett från några donationer då och då och det är således omöjligt att hjälpa alla och utan att skämmas så prioriterar vi våra medborgare. Våra hemlösa, våra fattigpensionärer och våra andra ekonomiskt utsatta medborgare. Detta var inte uppskattat av romerna och gatubarnen som blev väldigt irriterande av att bli nekade även om vi alltid avvisade vänligt.

Vi utvärderade, omvärderade och kom fram till att vi byter ställe helt enkelt. Att tumma på vår säkerhet är onödigt och energidränerande.

Sagt och gjort. Nu har vi stått på annat ställe i över ett år. Det har fungerat bra förutom att det ett antal gånger på senare tid kommit fram gäng med män som vill ha av vår mat och annat på ett ganska burdust sätt. Vi förklarar även här vänligt att vi måste prioritera de mest behövande som är våra medborgare. Dessa män brukar kännas hotfulla, dessutom är de ofta beväpnade och har bristfällig svenska så många gånger så får vi analysera och ta ett blixtsnabbt beslut att ge dem i stället för att utsätta oss för risken att blodvite uppstår.

På grund av dessa störningar så har vi på senaste tiden haft kamrater med oss som stöd, främst manliga vänner som finns på betryggande avstånd redo att gå emellan och ingripa om en sådan situation uppstår att detta är nödvändigt.

Angående störningar från vänsterhåll:

Vid några tillfällen har de goda människorna som i teorin tycker vi ska hjälpa ALLA gått förbi och fällt några spydiga kommentarer (ni vet, dessa som i teorin tycker vi ska hjälpa ALLA men som i praktiken inte hjälper någon) Vid något tillfälle har även vänsterfolk smugit bakom något träd, bränt av ett par foton och sedan spytt ut sitt hat i sina grupper på sociala medier.

Det har bland annat stått om vårt misslyckade sociala projekt ”Ingen vill ha fascisternas hjälp” etc, etc.

Det dessa människor missat är att vi vid varje utskänkningstillfälle gör av med 50-60 koppar kaffe + annan dryck. Smörgåsar i mängder, ägg, fikabröd, underkläder, hygienartiklar etc, etc

Vi gör alltså av med mer än vi får in.

***Vi stödjer Blå Korset–solidaritet på riktigt***

Vill du hjälpa oss ekonomiskt så vi kan fortsätta med detta projekt?

Vi har separat Swish och bankkonto. Ingen donation är för liten och all hjälp är ovärderlig för oss.

Vi kan INTE ta emot kläder p.g.a förvaringstekniska skäl förutom skor som vi är svaga för.

Våra utsatta medborgare har som regel kläder på kroppen men skor i bedrövligt skick.

Vi tar emot donationer på olika sätt

Du som vill hjälpa till kan donera till vårt Swish, med din mobil kan du skanna QR-koden (bilden) här bredvid, då skapas mottagare och du väljer hur mycket du vill donera till oss.

Vill du göra en vanlig banköverföring så har vi ett konto i Forex.